Забава

“CELSIUS” совети – Лето, плажа и обликувано тело без целулит и стрии!!

Се спремате за плажа а имате проблем со вашата килажа?

На сите ни е добро познато дека нерегулирањето на внес на калорични оброци може да претставува вистински шок за нашето тело. Сите ние многу често се залажуваме дека ќе започнеме со здрава исхрана од утре, но тоа утре никако да дојде.

Велат дека телото за во лето се подготвува уште во зима, но и сега не е доцна. Стручниот тим на “Celsius” има совршена програма за обликување на вашето тело за краток период.

Одличен почеток е третманот со вакуум!
Овој третман го стимулира лимфниот систем и помага при отстранување на отпадни производи кои ја одведуваат лимфата од ткивата, се подобрува на бојата и изгледот на кожата.

За повеќето луѓе вакумскиот третман е смирувачки и влегуваат во состојба на длабока релаксација. Vac пулсот се употребува откако кожата е исчистена, ексфолирана со претходно нанесени серуми или маски. Потоа, се нанесува маслото кое се масира на кожата и овозможува лизгање на Vac пулсот.

Предности на вакуумската терапија

Губење на тежина – Вакуумот создава низок атмосферски притисок, со што се зголемува снабдувањето и циркулацијата на крвта до целулитот и слоевите кои се подложни на создавање масно ткиво. Поради  зголемување на циркулацијата на крвта, мастите ќе можат да се пренесат од масните клетки во мускулите кои при нивна работа ќе може да  да се стопат. Ова зголемено снабдување со крв, исхрана на клетките и кислород во пониските слоеви од телото, додека работат мускулите, резултира со повисок метаболизам, повисока активност на клетките и побрзо согорување на маснотиите.

Редукција на целулитот – Под-атмосферскиот притисок, создаден од вакуумот, го активира не само метаболизмот на мастите, туку и лимфниот систем, кој обезбедува подобро отстранување на метаболните отпадни производи. Забрзаната циркулацијата на крвта на кожата и збогатеното снабдување со кислород, витамини, минерали и ензими дејствуваат позитивно против кожата како од кора од портокал. Долготрајните студии за жени со предиспозиција за целулит и маснотии не само што ја покажале трајноста на резултатите постигнати од вакуумската терапија, туку и како дополнителен бонус во многу случаи, ткивото во погодените области се регенерирало – со враќање на биолошкиот часовник и до 10 години наназад.

Дополнителни бенефити од вакуумот:
1. Ја подобрува циркулацијата на крвта и лимфната дренажа
2. Намален изглед на целулит
3. Зголемен метаболизам
4. Ги топи мастите побрзо
5. Промовира позитивно расположение
6. Го подобрува изгледот на телото
7. Тонира и ја измазнува кожата

Препораки за максимални резултати
Терапија од минимум 10 сесии (3 пати неделно) во текот на период од 3 недели, со цел да се “стави” метаболизмот во акција.

“Вратете ја вашата самодоверба и чекорете самоуверено”

 

Тагови

Поврзани вести