Патувања
  21/01/2020

  Природната убавина на нашата татковина – села кои мора да ги посетите

  Постојано се восхитуваме на природата ширум светот, а ја забораваме природната убавина на нашата татковина. Ви ги прикажуваме дел од…
  Патувања
  18/12/2019

  Бајковити места што вреди да ги посетите оваа зима

  Бледско Езеро, Словенија Бледското Езеро се наоѓа меѓу планини покриени со снег. Водата во езерото замрзнува само во многу ладни…
  Патувања
  22/10/2019

  Храмот во кој започнала историјата: Тигровото гнездо на 3.120 метри висина

  Храмот Тактсанг, попознат и под името Тигрово гнезо, е најпрепознатлива туристичка атракција во Бутан. Овој будистички храм се наоѓа на…
  Патувања
  29/05/2019

  Неоткриена земја во Европа за која ретко кој слушнал – ја нема ниту на мапа

  Меѓународните организации како што се ОН, Европската комисија, НАТО, Светската трговска организација, Советот на Европа и повеќето суверени држави ја…
  Патувања
  14/05/2019

  Дестинации за необичен летен одмор

  Летото ќе пристигне побрзо отколку што мислиме, а многумина од нас го сметаат за најубавото годишно време, ако не за…
  Патувања
  19/04/2019

  Градот Бордум го носи епитетот “Турски Сен Тропе”

  Оваа нова луксузна дестинација, чија популарност расте многу брзо, е во Турција. Тоа е градот Бордум, кој го носи епитетот “Турски…