Забава

Слон „полуде“ од среќа кога повторно го виде својот пензиониран неговател (ВИДЕО)

Слоницата Али во зоолошката градина во тајванскиот град Каосиунг, не можеше да ја сокрие својата среќа кога повторно го виде својот старател, кој се пензионираше во 2018 година.

Али пристигнала во зоолошката градина кога имала само пет години и уште тогаш го запознала својот негувател. Поради нивната посебна врска, луѓето негувателот го нарекувале таткото на Чеунг Али.

Тој работел таму од 1979 година, а се пензионирал пред две години, а Али доби нов старател.

Откако не се виделе две години, Чеунг решил повторно да го посети својот пријател и на нејзината среќа и немаше крај. Погледнете како изгледаше трогателна средба.

Тагови

Поврзани вести