Забава

Прекрасни туристички дестинации во Азија

Најголемиот континент на планетава секогаш нуди по нешто ново за љубопитните туристи и авантуристи.

1. Плажите со бел песок на островот Кох Ронг во Камбоџа.

2. Островите Јаејама во Јапонија изгледаат како да биле отсечени од рајската градина Еден.

3. Островите Раџа Ампат во Индонезија.

4. Националниот парк Кириром во Камбоџа е прилично авантуристички предел.

5. Островите Чампасак во Лаос.

6. Ако пак, претпочитате одмор, мир и спокојство, тогаш идеална дестинација е Северен Малуку, во Индонезија.

7. Тука се и прекрасните острови од архипелагот Кон Дао, во Виетнам, заплиснувани со брановите на Индискиот Океан.

8. Тиркизните води во Тајландскиот Залив.

9. Подземните пештери и во Фонг На, Виетнам.

10. Карпестите петери во областа  Вади Рум, во Јордан, се совршени за подолги пешачења.

Тагови

Поврзани вести