Вести

Њујорк со снежна покривка: Луѓето со скии и санки по улиците, и покрај опасноста од снежна бура

Снежна бура го зафати Њујорк, но и други делови од САД, а луѓето не пропуштија да уживаат во снежната бајка, скијаа и се санкаа по улиците, иако властите предупредуваат да се седи дома.

Снежната бура која деновиве зафати делови од североистокот на САД предизвика тешкотии во одвивање на сообраќајот, а работниците постојано се излезени да го чистат снегот од улиците и тротоарите.

Во Њујорк владее снежна бајка и граѓаните му се радуваат на снегот со скии и санки по улиците и парковите.

До 2-ри февруари, во Централ Парк, Њујорк беше пријавен снег од 38cm, а во близина на Бронкс, Њујорк биле пријавени 48cm снег. Сепак засега рекордот го држи Њу Џерси со снег од 76cm.

Властите советуваат луѓето да останат во домовите и да се држат подалеку од улиците и тротоарите за да им овозможат на возилата и работниците мирно да чистат, со оглед на тоа што во текот на денешниот ден се очекува уште снег и уште поопасни временски услови.

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-07.jfif.jpg

Откажани се летови, сообраќајот е отежнат, а патувањето помеѓу региони речиси невозможно, но луѓето ништо не ги спречува да му се радуваат на снегот.

Фотографии од снежниот Њујорк на почетокот на февруари 2021:

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-02.jfif.jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-03.jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-04.jfif.jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-05.jfif.jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-06.jfif.jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-08(1).jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-12(1).jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-09(1).jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-10(1).jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-11(1).jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-14.jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-15.jpg

njujork-pokrien-so-sneg-lugjeto-skijaat-i-sankaat-po-ulicite-foto-video-16.jpg

Тагови

Поврзани вести