Македонија

Скопјани синоќа се гушеа од загадениот воздух

Скопје се гуши во смог. На самиот старт на грејната сезона граѓаните реагираат дека во главниот град неможе да дишат. Мерните станици покажуваат високо ниво на загаден воздух.
Секоја вечер во Скопје се бележи се поголемо загадување на воздухот. Жителите веќе се жалат на високите вредности на загаденост кои ги покажуваат мерните станици.

Дури 4 главни балкански градови се најдоа на светската ,,топ“ листа на 10 најзагадени градови во светот.

На 2 место е Белград, Приштина се наоѓа на 6 место, Скопје е на 8 место, а Сараево н 9 место.

Тагови

Поврзани вести