Фото

Избрани најдобрите фотографии на поларната светлина за 2022

Популарниот блог за патување и фотографија Capture the Atlas и оваа година го организираше изборот на најдобра фотографија на поларната светлина.

Изборот се совпаѓа со сезоната на овој природен феномен и во финалниот круг влегоа 25 фотографии на волшебни мотиви и пејзажи кои како да не се од оваа планета, а всушност се снимени во Русија, Исланд, Канада, САД, Нов Зеланд, Гренланд, Финска, Данска и најмногу од Норвешка.

Нов Зеланд
Мичиген, САД
Норвешка
Гренланд / Норвешка
Исланд
Тагови