ВестиМакедонија

Нозе, глави, црева од убиени животни фрлени на улица во Визбегово

Неподнослива смрдеа се шири од нозе, глави, црева од убиени животни и фрлени во населено место на улица 5 Визбегово.

После муслиманскиот празник Курбан Бајрам, се оставени лешеви од животни, од кои граѓаните се жалат дека се шири лоша миризба.

Традиционално за овој празник верниците колат добиток кој се принесува како жртва.

Тагови

Поврзани вести