Живот

ФАСЦИНАНТНИ ПРИРОДНИ ФЕНОМЕНИ, КОИШТО ВРЕДИ ДА СЕ ПОСЕТАТ

Природата секогаш ги воодушевувала луѓето ширум светот, а некои предели се толку неверојатни што многумина не верувале дека постојат, се додека лично не се увериле.

Еве за што станува збор

Голема сина дупка

Сината дупка е едно од највпечатливите места на преубавиот остров Белизе, а воедно е и вториот најголем корален гребен во светот.

Езерото на медузите, Палау

Ова езеро е дом за речиси 20 милиони златни медузи. Специфичноста на езерето е тоа што на пливачите им овозможува потполно слободно да пливаат покрај медузите, бидејќи тие со текот на времето ја изгубиле способноста за бодеж, па сега се целосно безопасни.

Розева плажа, Индонезија

Оваа фантастична плажа на Комодо островите во Индонезија, својата розева боја ја добила од коралите коишто морето ги “здробило”, a потоа се помешале со обичниот песок.

Кањонот Антилопа, САД

Се наоѓа во Аризона, а поради својот специфичен изглед стана еден од најфотографираните кањони во светот.

Националниот парк Банф, Канада

Најпривлечните места од овој прекрасен Национален парк се езерата, по кои може да се плови во кајаци и кои пружаат неверојатен поглед.

Тагови

Поврзани вести