Природа

Победнички фотографии од совршен момент во природата на Форбс

„Совршен тајминг“ е концепт што го слави меѓународниот натпревар „Совршен момент“, а неверојатните фотографии се одличен пример дека кога човек е во вистинско време, на вистинско место, може да направи чудо.

За овој фотонатпревар организиран од „Нашиот свет во фокус“ (Our World in Focus) жирито избра пет победнички фотографии и додели 10 почесни споменувања за фотографии доставени од повеќе од 50 држави што вклучуваат широк спектар на теми: пејзажи, луѓе и див свет и други.

Основан од Макс Фостер и Мет Мејзенхајмер, професионални фотографи на пејзажи, „Нашиот свет во фокус“ организира фотонатпревари за сите нивоа на вештини и вклучува уникатни теми како што се „Градски вечери“, „Летни зајдисонца“ и „Апстрактни визии“.

Победниците погледнете ги на Forbes

 

Извор: Forbes
Тагови

Поврзани вести