Интервју

Одржлива мода, интервју со Евгенија Зафировска (видео прилог)

Евгенија Зафировска е млада македонска дизајнерка која живее и работи во Словенија. На пролетното издание на Модениот викенд Скопје таа ја претстави својата колекција „Архитектура во движење“, која е нејзин магистерски труд. Одржливата мода, честопати наречена како еко-мода, е дел од филозофијата на дизајнот и трендот на одржливост, чија цел е да се создаде систем кој ја поддржува заштитата на природата и општествената одговорност. Токму за тоа говори и колекцијата „Архитектура во движње“.Погледнете го целото интервју на Евгенија Зафировска за Екобаланс..

Тагови

Поврзани вести