Живот

Највисокиот кактус во светот се наоѓа во Мексико

Познат е под името Кордон, највисокиот кактус во светот се наоѓа во северозападниот дел на Мексико, во областите Baja California, Baja California Sur, и Сонора.

 

Тагови

Поврзани вести