Свет

Единствената земја која не го загадува светот

Речиси сите држави во светот емитуваат повеќе јаглен диоксид отколку што шумите може тоа да го апсорбираат. Меѓутоа една држава е поинаква.

Бутан е единствената земја која најмалку го загадува воздухот и влијае на климатските промени.

Оваа независна држава има околу 800.000 жители, a нејзината посветеност во одржувањето на здравата животна средина стана дел од националниот идентитет.

 

Тагови

Поврзани вести