Економија

Владата да ја забрани употребата на пластика за еднократна употреба

Индонезиски еко-активисти бараат забрана на пластиката за еднократна употреба

Активисти за заштита на животната средина се собраа на Џалан Џендерал Судирман во Џакарта, главниот град на Индонезија, на маршот наречен „Отфрлете ја пластиката за еднократна употреба“.

Освен што ги повикаа луѓето да ја намалат употребата на пластика во секојдневниот живот, активистите организираа марш за да побараат од владата да ја забрани употребата на пластика за еднократна употреба и да ја поттикне повторната употреба како одржливо решение.

 

Тагови

Поврзани вести