Македонија

30 ГОДИНИ САЕМ НА КНИГАТА Е МАЛ, НО ЗНАЧАЕН ЈУБИЛЕЈ

30 години читаме со задоволство”, е слоганот на овогодинешниот, јубилеен Саем на книгата, а во кампањата учество ќе земат книжевни ѕвезди на македонските издавачки куќи. Саемот го организира Скопски саем, под покровителство на Министерството за култура на РМ и ќе се одржи од 3. до 9. мај, во ВИП Арена Борис Трајковски.

Меѓународниот САЕМ НА КНИГАТА, обезбедува широка програма на изложување, вклучувајќи дела од:

·  домашни и странски автори;

современи и класични литературни дела;

·  стручна, научна и белетристичка литература;

·  енциклопедии;

·  дела од областа на културата и уметноста;

·  книги за млади и деца;

·  учебници и училишни прирачници и галантерија;

·  современа опрема и прибор за училишта, факултети, просветни и истражувачки институти.

На саемот учество ќе земат сите значајни издавачки куќи од замјата, но има и изложувачи кои ни пристигнуваат од регионот.

По повод јубилејното издание на Саемот за книгата, влезот за сите групни посети на ученици ќе биде бесплатен. Работното време на саемот е од 10:00 до 20:00.

Тагови

Поврзани вести