Македонија

Што пронајдоа нуркачите во Охридското езеро?

Пред неколку денови од страна на клубот за подводни дејности „Охрид“ се спроведе акција за чистење на дното на Охридското езеро.

Акцијата се спроведе од потегот на градското пристаниште се до Канео.

Од целиот тој цврст отпад кој се извади од дното можеме само да констатираме дека има голем број на неодговорни поединци кои што фрлаат се што ќе им текне во езерото.

Охридското езеро е едно од местата во Македонија кои ги прави препознатлива држава во светски рамки.

Жалосно е да му се случува вакво нешто.

Апелираме до сите граѓани совесно да се однесуваат со нашите државни богатства.

Во прилог погледнете што се се изнесе од езерото:

Тагови

Поврзани вести