Свет

ЧУДО НА ПРИРОДАТА: Туристи од целиот свет одат на оваа место

Дека природата знае како да се биде вистински уметник е докажано уште еднаш и тоа на примерот за шарениот термален извор во Соединетите Американски Држави.

Гранд призматик спринг е еден од најголемите во светот и се наоѓа во Националниот парк Јелоустоун во Вајоминг.

Неверојатните бои поради кои ќе мислите дека очите си играат со вас, се причината зошто ова место е толку популарно кај туристите ширум светот.

Главните „виновници“ за промена на бојата на водата и околината се бактериите кои живеат во и околу изворот.

 

Тагови

Поврзани вести