Забава

Хрватски град забрани турбо-фолк во кафулињата

Хрватски град забрани турбо-фолк во кафулињата, дали е ова примерот кој треба да го следиме и кај нас. Со ваква мерка сигурно ќе дојде до смирување на населението, пристојно возење на автомобили и зголемување на интелектуалниот капацитет.

Ѓурѓевац, 23 јуни 2022 (МИА) – Властите на градот Ѓурѓевац, северна Хрватска, донесоа одлука за забрана за пуштање турбо-фолк музика („цајки“) во угостителските објекти. Покрај забраната за турбо-фолк, за викендов е поставено и ново работно време за рестораните и другите угостителски места.

„Од 24 јуни до 26 јуни угостителите можат да работат без престан. Работното време важи и за терасите поставени до угостителските објекти, како и за шаторите на јавни површини. Во угостителските објекти на плоштадот ‘Свети Јурај’ и ‘Староградската улица’ во Ѓурѓевац може да се изведува само соодветна традиционална и популарна музика“, се истакнува во соопштението на властите.

Одлуката важи за овој викенд, односно од петок до недела – за време на туристичката манифестација „Пицокијада“ во овој град.

Тагови

Поврзани вести