Забава

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Некој вели дека совршенството не постои, но откако ќе ви видите овие топчести верверички, сигурно ќе го смените вашето мислење.

Овој вид џуџести летечки верверички потекнуваат од Јапонија и живеам во крајбрежните зимзелени шуми на островите Хоншу и Кјушу. Овие верверици се прилично мали со тело кое е од 6 до 8 цм долго со мала опашка од 4 до 6 цм.

Во текот на денот овие верверички се кријат во иглолисните дрвја, а ноќе грицкаат лисја, кора, овошје или семиња.

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Тагови

Поврзани вести