ЕКО производи

Срамна лажна кампања: ,,ДС Смит“ и „Кока Кола“ ја заменуваат пластичната амбалажа со картонска

Во соопштението се вели: „ДС Смит ПЛЦ“, производител на одржливи решенија за пакување, и „Кока Кола ХБЦ“- Австрија ги здружија силите за да ја заменат пластичната амбалажа за безалкохолни пијалоци од 1,5 литри со картонска.

Новото решение за пакување „ДС Смит Лифт ап“, создадено во соработка со компанијата „Кронс“, е 100% картонски држач што може да се рециклира, кој се очекува да отстрани околу 200 тони пластика од ланецот „Кока Кола ХБЦ Австрија“, пренесуваат медиумите.

Ова е новата кампања со која компанијата која е еден од најголемите производители и корисници на пластична амбалажа во светот, а со тоа и е една од најголемите загадувачи сака да покаже колку е грижлива кон природата и луѓето со една навистина ниско интелегентна и навредлива кампања!

Нема никаква замена на пластиката туку се работи за срамна кампања во која држачите (кој и не треба да постојат) се направени од картон.

„Горди сме што учествувавме во развојот на иновативно решение за пакување кое го елиминира вишокот отпад и пластиката за еднократна употреба. Нашиот „ДС Смит Лифт ап“  е дизајниран со помош на кружна дизајнерска матрица, така што користи најмалку можна количина на материјал, го намалува влијанието врз животната средина и изгледа фантастично во продавниците и супермаркетите. Нашата соработка со партнерите „Кока Кола ХБЦ“ и „Кронс“ е клучна за намалување на пластичниот отпад за еднократна употреба и за воведување иновативни промени во голем обем. Одржливиот дизајн е во срцето на она што го правиме како компанија, поради што ова е одличен пример за пакување што води кон поодржлива иднина за производителите, трговците на мало и потрошувачите,“ рече Стефано Роси, извршен директор на одделот за пакување за „ДС Смит“ се вели во сопштението.

Заклучокот е едноставен, производителот навредливо ја подценува интелегенцијата кај секој човек на планетата и со невидено ниско ниво прави кампања со навредлива содржина која го покажува нивното ниво.

Решението е едноставно: Државата треба да донесе закон за “Забрана за пластичната амбалажа”!

Тагови

Поврзани вести