Забава

Пред само една година градоначалникот на Њу Јорк даваше гратис помфрит и хамбургер како награда за вакцинирање

Во 2021 (лани) сосема нормално, природно, дури и поздравено беше тоа што градоначалникот на (релативно) најголемиот град на светот, Њујорк, седна пред камери и им нудеше на луѓе гратис помфрит и хамбургер како награда за вакцинирање. Видео: off.net.mk

Од денешен аспект ова изгледа трагикомично за сите, или за многумоина, но со големата пропаганда заснована врз сеење страв во тој момент ова изгледаше сериозно, секако дека имаше и луѓе кој се смееа на овој потег исто како и денес.

Ако може да се извлече поука, денес треба барем поразумно да гледаме на она што ни се сервира во моментов и да не им се верува на сите оние кои тогаш сее страв и смеши изговори, оправданија и небулози.

Тагови

Поврзани вести