Забава

Патувањето го проширува умот и ја пополнува празнината

Не сите инспиративни цитати за патувањата се создадени исто. Со толку многу клишеа, забораваме на вистинската цел на инспиративниот цитат.

Најдобрите цитати за патување се наменети да ве инспирираат и да ве натераат да преземете акција.

Без разлика дали сте гладни за промени и авантури, без разлика дали немате мотивација и самодоверба, вистинскиот инспиративен цитат може да ве поттикне и да ве однесе на вистинскиот пат кон постигнување на вашите цели.

– Патувањето те прави скромен. Гледаш колку си мал во еден голем свет.

– Патувањето го проширува умот и ја пополнува празнината.

– Вистинското патување за откривање не се состои во барање нови пејзажи, туку во тоа да ги гледате работите со нови очи.

– Патувањето е инвестиција во себеси.

– Светот е книга, а оние што не патуваат читаат само една страница.

– Работата ти го полни џебот, но авантурите што ги доживувате за време на патувањето ти ја полнат душата.

– Кога човекот е патник, светот е неговата куќа, а небото е неговиот покрив, онаму каде што ја закачува капата е неговиот дом, а сите луѓе се неговото семејство.

– Иако патуваме низ светот за да го откриеме убавото, мора да го носиме со себе. Во спротивно не сме го ни нашле.

– Ова е твоја планета. Навистина треба да ја посетиш некогаш.

– Те чека слобода, на ветришата на небото. А ти прашуваш: Што ако паднам? – Но, мило, што ако леташ?

– Патникот го гледа она што го гледа. Туристот го гледа она што дошол да го види.

Тагови

Поврзани вести