Свет

Ова се најбезбедните европски дестинации за одмор

Доколку планирате одмор оваа година, организацијата European Best Destination има припремено листа за најбезбедни дестинации во Европа. На прво место секако е Грузија.

European Best Destination има направено листа од 20 најсигурни дестинации во Европа за посета. Летото е пред праг па не е лошо да се информирате на време, каде и што можете да очекувате.

Дестинациите кои ги издвои  European Best Destination на некој начин најдобро поминаа во времето на коронавирусот, со благи епидемиолошки ситуации и навистина низок број на смртност по број на жители. Покрај тоа, овие земји се рангирани и по нивниот здравствен ситем, нивната организација за превенција и заштита во хотеллите, рестораните и продавниците.

Прва на списокот секако е Грузија, односно главниот град на Тбилиси, како дестинација која ги има сите занимливости кои туристите можат да ги очекуваат од една земја со богата историја и култура. На второ место е Крф, а на трето Цавтат во Хрватска.

Ова се дестинациите кои се издвоени како најбезбедни за посета:

  1. Тбилиси,Грузија

2. Крф

3.Цавтат,Хрватска

4. Азурски острови,Португалија

 

5. Превеза

6. Алантењо,Португалија

7. Батуми,Грузија

8. Загреб,Хрватска

9. Алгавре,Португалија

10. Сибиу, Романија

11. Котор, Црна Гора

12. Ријека, Хрватска

13. Варшава, Полска

14. Виена, Австрија

15. Бохињ, Словенија

16. Малта

17. Грањск, Полска

18. Вилнус, Литванија

19. Riga, Letonija

20. Divlja Tajga, Finska

 

Тагови

Поврзани вести