Забава

Објавена листата на најчестите лозинки во 2022 година

Аналитичката компанија NordPass објави листа на лозинки кои најмногу се користеле во изминатата година.

Kога ќе ја видите листата, ќе сфатите дека луѓето навистина не се труделе многу да се заштитат.

Погледнете ја топ 10 листата на најкористени лозинки во 2022 година:

1. password
2. 123456
3. 123456789
4. guest
5. qwerty
6. 12345678
7. 111111
8.12345
9. col123456
10. 123123

Покрај повторувањето на броевите, популарните термини за лозинка вклучуваат термини како „Оскари“, „Тиндер“, „Бетмен“ и други.

Дали ја препознавате вашата лозинка во првите 10?

Останува неодговорено прашањето од каде информациите за нашите лозинки во ова истражување?

Тагови

Поврзани вести