Забава

Нов член на семејството на Гинисови рекорди – Најстариот пингвин на светот

Папуанските пингвини во природата живеат помеѓу 10 и 20 години, иако во некои зоолошки успеваат да доживеат и 30 години, но Олде, станарка на зоолошка во Данска го прослави својот 41-ви роденден и заслужи да биде запишана во Гинисовата книга на рекорди.

– Навистина е убаво да се биде познат во светот. Нашите чувари во зоолошката градина се професионалци и како такви немаат свои миленици, но сигурно ќе признаат дека Олде зазема посебно место во нивните срца – вели Дани Ларсен, претставничка за печат на зоолошката градина Оденсе.

Тагови

Поврзани вести