Живот

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

Богатата разновидност на животот на Земјата уште еднаш беше прикажана благодарение на натпреварот за светска фотографија на природата. Калифорниската академија на науките го води настанот секоја година и прикажува врвни фотографии од природата и од животинскиот свет.

Како и секогаш, нивото на конкуренција е високо, а оваа година големата награда отиде на фотографијата од храбро животно кое се соочува со суровата зимска бура.

1. „Засолниште на место” – Енди Паркинсон

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

2. „Чувари на жирафите” – Ејми Витал

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

3. „Брзина и стратегија” – Ји Лиу

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

4. „Група на нилски коњи” – Талиб Алмари

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

5. „Реката што тече во погрешна насока” – Хосе Хесус Гонзалес Аумада

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

6.  „Лизгавото езерце” –  Пјотр Насрецки

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

7.  „Ударот во ледникот” –  Грег Лекур

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

8.  „Цената на мачките” – Жак Вондерли

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

9. „Напад врз закуските” – Гунтер де Брујне

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

10. „Леплива состојба” – Едвин Гизберс

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

11. „Магијата на печурките” – Агорастос Папацанис

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр”

Тагови

Поврзани вести