Свет

Моќта на природата е неверојатна: На спортскиот терен на затворено школо израснало цвеќе

Наставниците и другиот персонал во едно нижо средно училиште во префектурата Фукушима, привремено затворено поради епидемијата, биле изненадени кога виделе дека спортското игралиште е покриено со розови цвеќиња.
Спортското игралиште, кое под нормални околности го исполнуваат учениците, е покриено со цвеќиња кои пораснале во отсуство на луѓе, а директорот на ова училиште тврди дека никогаш досега не видел вакво нешто да се случи.
„Силата на природата е неверојатна“, рекол тој.
Цвеќето ќе бидат исечено заедно со плевелот, пред да се отвори училиштето.
Тоа треба да се случи на 20 мај, до кога одлуката на владата за привремено затворање на училиштата е на сила.

Тагови

Поврзани вести