Вести

Маглина лагуна

Покрај месечината, Венера и Јупитер со неговите 4 големи сателити, еве ви уште еден предлог за набљудување со двоглед.  Пронајдете го соѕвездието Стрелец и можеби ќе ви се посреќи да видите мала „флека” на ноќното небо. Тоа е маглината Лагуна, исто така, позната како Месиер 8, ѕвездено родилиште на околу 5.000 светлосни години од нас.

Тагови

Поврзани вести