Македонија

Камиони исфрлаат земја и градежен шут од кампот Ливадишта до Елен Камен

Веќе една седмица големи камиони исфрлаат земја и градежен шут на потегот од кампот Ливадиштa до населбата Елен Камен. Според локалните жители цел месец јули немале снабдување со вода заради пукната цевка која била затрупана и тешко достапна од огромната количина нафрлана земја и шут. Реагирале до инспекторатот за животна средина во Струга и до локалниот водовод, но одговор немало.

                       

 

                       

Објави Охрид СОС на нивната фејсбук страна.

Тагови

Поврзани вести