Македонија

И покрај врнежите, реките под просекот за април

И покрај бранот врнежи што од синоќа ја зафати земјава, нивоата на реките се под просекот за април. Според денешните хидролошки мерења, Струмица кај Ново Село и Сатеска кај Ботун се преполовени. УХМР информира дека извесно покачување бележи Дојранското Езеро, Преспанското е незначително намалено, а Охридското е на исто ниво како априлскиот просек.

Тагови

Поврзани вести