Забава

Годишен хороскоп за земјени знаци за 2024 година

Годишниот хороскоп за 2024 година за земјените знаци, Бик, Девица и Јарец, предвидува многу плодна година, која ќе ги трансформира.

Драги Бикови, Девици и Јарци, како логични земјени знаци, нема да има многу драма за вас во наредната година бидејќи во животот не се водите од емоциите (кои ќе бидат бурни во 2024 година), туку од интелектот. Со стабилна енергија на земјата под влијание на Уран и Јупитер во добар дел од годината добивате шанса да го користите вашиот трпелив, практичен и детален пристап. Така ќе бидете смирени додека на сите им се тресе земјата под нозете.

Малиот, но трансформативен Плутон, исто така ќе биде во напорниот Јарец во поголемиот дел од јануари, што ќе ви овозможи да почнете да работите на вашите новогодишни одлуки со поставување цврсти, остварливи цели за годината.

Годишен хороскоп за Бик
Оваа година вашата владетелка Венера во ниту еден момент нема да биде ретроградна. А тоа, драг Бику, значи дека ќе напредувате со брзина на светлината и дека ќе одите само напред. Нема да има премислување, запирање и враќање на старите патеки. Ветерот дува во вашите едра и го забрзува вашето пристигнување до вашите цели – во сите области од вашиот живот.

Годишен хороскоп за Девица
Црната месечина во вашиот хороскопски знак може да ве испровоцира да ги преувеличувате или минимизирате вашите заслуги и да ја наруши вашата субјективна перцепција за реалноста како целина. За време на транзитот на Црната месечина, кој ќе трае до јули 2024 година, се препорачува да го слушате мислењето на оние луѓе на кои целосно им верувате – ова ќе ви помогне да ја процените ситуацијата однадвор, а не низ призмата на стравови и сомнежи. Драга Девице, обидете се да се откажете од лошите навики и зависности – волјата го неутрализира влијанието на Црната месечина компензирајќи за нејзиното негативно влијание.

Годишен хороскоп за Јарец
Плутон влегува во вашиот финансиски и енергетски сектор, а оваа планета е позната по тоа што е бестрашна и сака да урива сè што е застарено. Финтата е што Плутон не гради ништо ново по себе оставајќи само пепел. Затоа, драги Јарци, ќе треба да вложите максимални напори за да се преродите самите – исто како феникс од пепелта. И ќе успеете во тоа. На крајот на годината, едноставно, ќе се преродите на сите полиња.

 

Тагови

Поврзани вести