Македонија

Во Зоолошката децата можат да научат да јаваат пони коњче

Во Скопската зоолошка градина децата покрај едукативните прошетки, имаат можност да научат да јаваат пони коњче.

Како што информираат од Скопската зоолошка градина, со нив работат обучени зоо-негуватели кои им помагаат да ги совладаат основните техники на јавањето.

Билетот според Ценовникот на Зоолошката градина чини 50 денари за пет минути јавање пони коњче, односно два круга.

Тагови

Поврзани вести