Македонија

Водата во Струга и струшко е забранета за пиење

Повторно водата во градскиот водовод во Струга и струшко е забранета за пиење. Анализите на Центарот за јавно здравје покажаа нарушување на квалитетот, присуство на поголема матност од дозволената, со што таа не е здравствено безбедна за консумирање.

Неисправна вода во јавниот водовод во Струга и струшко е децениски проблем, за што граѓаните повеќе пати организираа и протести.

Од јавното претпријатие „Водовод“, со години вината ја лоцираат во неколкуте мини хидроцентрали кај Горна Белица, од каде што велат се загадуваат изворите во Шум.

Тагови

Поврзани вести