Храна

Смоквите можат да ве ослободат од вишокот маснотии

Предноста на оваа диета е што има позитивно влијание и на здравјето, односно воедно е и лек за зголеменото ниво на масти во крвта.Предноста на оваа диета е што има позитивно влијание и на здравјето, односно воедно е и лек за зголеменото ниво на масти во крвта.
Двете тајни состојки на рецептот се – суви смокви и јаболков оцет.


Земете 3 смокви и добро избоцкајте ги со чепкалка од сите страни, а потоа ставете ги во стаклен сад во кој претходно сте ставиле 200мл јаболков оцет. Нека отстојат преку ноќ, а утрото изедете ги трите кисели смокви. Остатокот од оцетот искористете го повторно за следните 3 смокви. 200-те ml јаболков оцет користете ги 7 дена, а ако нешто остане, тогаш фрлете го. Осмиот ден повторете ја постапката и продолжете уште 1 седмица. Доволни ви се 14 дена, па потоа направете пауза од неколку месеци.

Тагови

Поврзани вести