Македонија

Северниот дел на Кичево без вода за пиење

Северниот дел на општина Кичево, од синоќа нема вода за пиење поради дефект на главната водоводна цевка во близина на селото Осломеј.

Од јавното претпријатие „Студенчица“ информираат дека екипите работат на отстранување на дефектот.

– Се очекува до крајот на денот дефектот да биде саниран и ситуацијата со вода за пиење за овој регион да се нормализира, вели директорот на претпријатието Урим Ахмети.

Тагови

Поврзани вести