Свет

По труењето започна повлекувањето на „Кока-Кола“ од продавниците во Хрватска

Кока Кола повлече одредени газиирани пијалоци од хрватскиот пазар. Компанијата Кока Кола во Хрватска обајвија кои серии Кока-Кола (оригинален вкус) во пластично пакување од 0,5 литри и миниералната вода „ромеркеле“ од 330 милилитри во стаклена амбалажа, ги повлекле по наредба на  Државниот инспекторат поради сомневање дека пијалоците по кои најмалку седум луге  побарале лекарска помош се небезбедни.

Засега се потврдени два случаи поврзани со консумирање  на спорните пијалаци, еден во Загреб и еден во Риека.

За  уште неколку се чекаат анализите. Министерот за здравство Вили Берош вели дека здравствениот систем е подготвен за вакви ситуации и нема простор за паника, но треба да се внимава.

Ги посетува граѓаните да пијат вода од чешма додека не заврши истрагата, пренесува Сител.

Тагови

Поврзани вести