Забава

Куче поминало 80 километри за да се врати во стариот дом

Кучето Клео го напуштило домот на своите сопственици во американската сојузна држава Канзас и заминало во домот каде што предходно живееле во Мисури. Тоа има поминато 80 километри на тој пат за да стигне до својот стар дом.

“Го пронајде патот до старата куќа во која сега живеат странци”, рече Колтон кој на Facebook објави дека му неговиот домашен миленик е исчезнат.

Благодарение на микрочипот успеал да го пронајде своето куче. Не можел да поверува дека се врати во куќата каде што живеело порано. Важен е фактот дека кучето морало да помине и преку река за да се врати до стариот дом.

Тагови

Поврзани вести