Македонија

Комшии за пример: станари во Делчево си го одржуваат сами дворчето пред зграда (фото)

Во денешно време, реткост е да се најдат комшии кои нема да бидат завидливи и со кои ќе ви биде задоволство да го испиете утринското кафе и да ги сретнете во лифтот.

Да не зборуваме дека на големо постои она „на комшијата тревата е позелена“.

komsii-za-primer-stanari-vo-delcevo-si-go-odrzuvaat-sami-dvorceto-pred-zgrada-foto02.jpg

Но, овие фотки, ни дадоа малку надеж дека сепак може да се живее убаво со соседите. Станува збор за дворче пред зграда во Делчево, кое си го одржуваат станарите од зградата со мерак.

komsii-za-primer-stanari-vo-delcevo-si-go-odrzuvaat-sami-dvorceto-pred-zgrada-foto01.jpg

Доказ дека кога има слога – може да се живее убаво и во мир. Секоја чест за вредните луѓе.

komsii-za-primer-stanari-vo-delcevo-si-go-odrzuvaat-sami-dvorceto-pred-zgrada-foto-02.jpg

komsii-za-primer-stanari-vo-delcevo-si-go-odrzuvaat-sami-dvorceto-pred-zgrada-foto-03.jpg

Тагови

Поврзани вести