Вести

Зоо Скопје наскоро станува дом на крокодили, патагонски мари и пингвини

За првпат Зоолошка градина Скопје ќе стане дом на крокодили од видот african dwarf, но и на преслатки патагонски мари.

– Во моментов се подготвуваат нивните живеалишта, а тие би требало да пристигнат наскоро, исто како и пингвините кои ги очекуваме во септември, а и нивното живеалиште е при крај – информираат од Скопската Зоолошка градина.  

Тагови

Поврзани вести