Македонија

Земјотрес регистриран во Јужна Македонија

Земјотрес кој го погоди Лерин, а го стресе градот Битола и околината.

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денеска регистрира земјотрес на 124 км југозападно од Скопје, во Егејска Македонија.

Земјотресот се случи во 10.29 часот со Рихтерова локална магнитуда ML3.2 и интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала. Во Јужна  Македонија во околината на Лерин и остантите места денеска се регистрирани повеќе земјотреси.

Тагови

Поврзани вести