Македонија

Еко – паролата лани затекнала 578 граѓани при неправило одлагање отпад

Лани, 578 граѓани и правни субјекти биле затекнати при неправилно одлагање отпад на јавни површини. Ова го констаираше еко -патролата на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ кое изготвило исто толку едукативни записници.

Како што информираат од ЈП „Комунална хигиена“ биле спроведени и едукативно-информативни активности во скопската општина Ѓорче Петров, каде што граѓаните на терен биле информирани на кој начин правилно да го одлагаат својот комунален отпад и кои се последиците од несовесното постапување со отпадот.

 

Тагови

Поврзани вести