Вести

Денес во градски парк, Скопски спoртски фестивал

По повод Денот на планетата Земја денеска во Градскиот парк кај Школка ќе се одржи првото издание на Скопскиот спoртски фестивал организиран од Здружението за унапредување на меѓусебната доверба – ТАКТ и здужанието СОЛИС, a поддржанa од Амбасадата на САД во Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт.

Фестивалот ќе понуди спортско рекреативни активности за целото семејство, со посебно предвидени зони во децата кои ќе имаат прилика да учествуваат во забавни полигони и традиционални игри, додека возрасните за тоа време ќе можат да се информираат за сите спортски можности и случувања од Скопје и пошироко, понудени на едно место преку саемот за спорт во склоп на фестивалот.

На фестивалот ќе бидат презентирани успешни спортски приказни и практични вежби, меѓу кои и мини маратон од еден километар. Во втoриот дел од денот ќе бидат проектирани документарни филмови на тема качување на карпа и активности во природа како дел од филмската турнеја ReelRock12.

Тагови

Поврзани вести