Свет

Фајзер вложува милијарди за третмани за ,,можна” пандемија за срцева инсуфициенција?

Ако не знаете што е следно, следете во што инвестира Фајзер. Американскиот производител на позната МРНК вакцина против Ковид, вложува милијарди за третмани за можна пандемија за срцева инсуфициенција.

Фармацевтскиот гигант во последно време купи неколку компании, меѓу кои и големата Арена Фарма за 6,7 милијарди долари. Таа е специјализирана за третмани за воспаление на срцето, како што е миокардитис и перикардитис.

Научници велат дека новите соеви на коронавирус како што е JN.1 го зголемуваат ризикот од срцеви проблеми.

„Фајзер и Агенцијата четири месеци ја задржувале информацијата дека вакцините прават проблеми со срцето кај млади, додека истовремено со жестока кампања убедија уште илјадници млади да се вакцинираат“, наведе Наоми Волф во Најголемиот криминал против човештвото во историјата.

Тагови

Поврзани вести