Патувања

Венеција – Café Florian, првото кафуле во светот!

Café Florian е најстарото и најлуксузно кафуле на светот. Постои од 1720 година, а денес функционира како музеј и кафе бар

Café Florian, Венеција

Од неговото отворање, ова место редовно го посетувале аристократи, богати трговци, амбасадори од целиот свет, големи уметници и писатели, кои поминувале часови во некоја од шестете сали во кои сè мириса на луксуз.

Има прекрасен поглед кон Базиликата „Сан Марко”…

Поврзани вести