Забава

Започна најголемиот собир на балони на топол воздух

На небото над Загора, Хрватска од вчера почна до вторник ќе се одржи најголемиот собир на балони на топол воздух.

На фестивалот ќе учествуваат 15 врвни тимови од Франција, Холандија, Словенија, Велика Британија и од Хрватска.

Своето присуство го најави и Џеф Лескот кој со својот специјален балон едносед минатата година беше атракција за публиката.

Тука е и првата жена пилот на соларен балон, Марија Петриќ Миклоушиќ.
Фестивалот ќе трае до 1 мај.

 

Тагови

Поврзани вести