Македонија

Фото: Галичица во мај е нестварно убава

Галичица е една од најубавите планини во нашата земја, но и пошироко. Сместена помеѓу две природни езера, оваа планина нуди прекрасни пејзажи од кои застанува здивот. Галичица е вистински магнет за рекреативците, кои убавото време денеска го искористија за искачување до врвот Магаро, од каде се пружа нестварен поглед на Охридското и Преспанското Езеро.

Тагови

Поврзани вести