Здравје

Утрински навики кои можат да ви го променат животот

Личниот тренер и нутриционист Моника Меј, пренесува 15 здрави утрински навики благодарение на кои ќе се чувствувате подобро, посилно и поодморено.

 • Секое утро будете се во приближно исто време
 • Напијте се чаша топла вода и исфрлете ги токсините од телото
 • Вежбајте јога, направете неколку пози во кревет
 • Отворете го прозорецот за да влезе свеж воздух
 • Избегнувајте телефон и компјутер барем еден час откако ќе се разбудите
 • Јадете неколку зрна какао
 • Вежбајте и потете се
 • Прошетајте
 • Подгответе здрав појадок
 • Напијте се кафе
 • Направете дневен распоред
 • Истуширајте се со ладна вода
 • Шетајте наместо да возите или користете јавен превоз
 • Истегнете се добро
 • Појадокот јадете го со раката која помалку ја користите
Тагови

Поврзани вести