Македонија

Трибенкс ќе засадат 10 000 дрвја во Македонија

Македонската компанија Treebanks во рамки на својата хуманитарна и општествено одговорна работа ќе засадат 10 000 дрвја од видот дуглазија, даб и багрем. Со цел да ги исполнат плановите за 2020 година Treebanks ќе засадат дрвце за секој што ќе се регистрира на нивниот е-билтен. Дрвјата ќе бидат засадени на повеќе локации во Македонија до средината на месец декември во зависност од временските услови и природната вегетативна хибернација на садниците.

Treebanks до сега, во 2019 имаат засадено 1700 дрвја, на четири локации во Македонија (Водно – Скопје, Охрид, Езеро Младост – Велес и Радовиш). На крајот од месец октомври 2020 година ја ко-организираа акцијата Trees of friendship (Дрво на пријателството) преку која засадија 60 дрвја од видот платан во Општина Аеродром. Treebanks средствата за садење на дрвја ги обезбедува преку филијални партнерства.

Тагови

Поврзани вести