Македонија

Зелените површини имаат позитивен ефект врз здравјето на луѓето

Со есенската акција за садење, Скопје ќе го раззеленат нови 15.338 висококвалитетни садници на многу различни локации низ градот.
Со поставување на повеќе видови на листопадни и зимзелени и други видови садници, целта е успешно да се обнови загубеното зеленило и градот да се збогати со повеќе чисти зелени површини кои можат да имаат само позитивен ефект врз здравјето на нашите граѓани, соопштија од Град Скопје.
Тагови

Поврзани вести