Македонија

Силен Торнадо ветер преврте чамец на Охридско езеро(ВИДЕО)

Несекојдневна појава беше забележана на Охридското езеро. Силниот ветар се во форма на торнадо, кое е невообичаено за овие простори.

Туристи ја снимиле необичната појава вчера над површината на Охридското Езеро кога ветер формирал торнадо и превртел чамец.

Ветрот се движел со голема брзина по површината на водата на потегот меѓу Лагадин и Пештани.

Тагови

Поврзани вести